Wigkussen: Gymnic Movin Sit sr.

wigkussen.1 wigkussen.2
Wigkussen ter verlichting van Bekkenpijn tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling. Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van pijn van en rond hun bekken. Bekkenpijn ontstaat m.n. door een disbalans in activiteit en rust. 

Bekkenpijn tijdens de zwangerschap verdwijnt vaak na de bevalling, maar soms blijven klachten langdurig bestaan. Gelukkig kun je bij bekkenpijn al veel zelf doen.

Wanneer er ernstige klachten optreden is het raadzaam ook één-op-één hulp te zoeken bij een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van patiënten met bekkenpijnklachten.

wigkussen

Wanneer gebruik je een wigkussen en wanneer een bekkenband?
Maar met name tijdens en/of vlak na de zwangerschap zijn gewrichtbanden en -kapsels extra kwetsbaar. Bij een lange ‘zit’ zorgt een wigkussen ervoor dat het bekken in de juiste positie en de wervelkolom in een natuurlijke houding blijven waardoor de bekkenpijn (maar ook de pijn in het de onderrug, de benen en/of de nek) aanzienlijk verminderd. Bij stuitpijn kun je ook kiezen voor een wigkussen met ‘een hap’ eruit.

Het is echter pas goed mogelijk om een actieve lordose te handhaven als het bekken ook tijdens zitten licht voorover gekanteld blijft; zittend op de voorzijde van de zitbeenknobbels. Als je door bijv. je beroep veel en lang achter elkaar moet zitten is gebruik maken van een wigkussen ten zeerste aan te raden. Een Serola-Bekkenband geeft met name tijdens (lang) lopen en/of staan extra steun

Kosten
Verkoopprijs Wigkussen: Gymnic Movin Sit sr. € 29,00

Huren?

Bij mij kun je, tegen betaling van borg (= € 29,00), het Wigkussen: Gymnic Movin Sit sr. lenen om uit te proberen! Deze borg minus € 5,- p.wk.  wordt terugbetaald wanneer het Wigkussen in goede staat retour wordt gebracht / gestuurd.

Evt. bijkomende kosten indien van toepassenring: verzendkosten (à € 5,75 )