Kaya Baarstoel

Zwanger zijn is Topsporten, Bevallen een Topprestatie! Het is jouw bevalling: Welke houding past bij jou? Kies zelf je bevalhouding. Je hoeft namelijk niet persé op je rug te bevallen.

Blijf in beweging! Zoek, als het niet persé noodzakelijk is om tijdens je ontsluitingweeën te moeten liggen, naar houdingen waarin je het beste je weeën kunt opvangen. Dat is in de regel een vooroverhangende houding. Je baby kan, door de zwaartekracht, daardoor meehelpen. Ook blijkt dat tijdens de persfase rechtop zittend of liggend op je zij grote voordelen heeft.

Verreweg de meeste Verloskundigen, in onze regio, hebben een Baarkruk. De ‘houten WC-bril op pootjes’ of de Birth-Mate.
Deze baarkruk wordt vaak alleen maar tijdens de persfase ingezet.

Kaya.6

Kaya.10

De Kaya Baarstoel – huren in omgeving Arnhem / Huissen
De Kaya Baarstoel biedt optimale steun bij diverse, natuurlijke baringshoudingen. Deze ergonomische baarkruk is zo ontworpen dat er veel mogelijkheden zijn om het geboorteproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Actieve houdingen bevorderen het baringsproces en geven de barende gevoel van controle. Door het ontwerp van de Kaya Baarstoel zijn veel verschillende posities mogelijk.

Je kunt geknield zitten voor de Kaya Baarstoel en deze als steun gebruiken om de pijn te onderdrukken en de weeën op te vangen. Als je hurkt (wetenschappelijk bewezen) geeft deze positie de wijdste bekkenopening en maakt de uitdrijving natuurlijker. Mede dankzij de zwaartekracht.

Op adem komen tijdens de weeën en gaan zitten op de Kaya Baarstoel is een andere optie. Je bevallingspartner kan ook letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug geven door achter je plaats te nemen voor een massage of psychische ondersteuning.

De Kaya Baarstoel is eveneens te gebruiken om op te leunen in zij- of rugligging of om eenvoudige oefeningen op te doen die de weeën effectiever maken. Ook kan de Baarstoel je ondersteunen bij het maken van zachte wiegende bewegingen. De Baarstoel is bijzonder geschikt voor een waterbevalling.

Blijven bewegen tijdens de bevalling is een goede manier om te pijn beter te hanteren en de geboorte te bespoedigen. De Kaya Baarstoel is een ideaal hulpmiddel voor de vrouw die actief wil baren.

Kosten
• huurprijs min. € 45,00 (3 weken), max. € 98,50 (6 weken) incl. BTW
• totale kosten € 189,50 incl. BTW.
• de hoogte van de borg (= restitutiebedrag) wordt bepaald door de duur van de huurperiode. De borg wordt terugbetaald nadat de Kaya Baarstoel + toebehoren in goede staat retour gebracht zijn.

Huurvoorwaarden
Download via deze link de huurvoorwaarden van de Kaya Baarstoel.