De GeboorteTENS

Bij een natuurlijke bevalling horen weeën. Hoe heftig deze weeën worden kan niemand voorspellen…

Om weeënpijn te verlichten zijn er medische interventies  zoals de Ruggenprik (‘epiduraal’), injecties met Pethidine en het pompje met Remifentanil (infuus).
Voor deze pijnbestrijding moet je altijd naar het ziekenhuis.

GeboorteTENS: de Obi-TENS + en Elle-TENS 2  zijn GeboorteTENS-apparaten die vooral gebruikt worden ter verlichting van weeënpijn tijdens de bevalling. Deze vorm van pijnbestrijding is zowel thuis als in het ziekenhuis toepasbaar en heeft geen schadelijke gevolgen voor jou of je kindje.

GeboorteTENS.4

GeboorteTENS2

Hoe werkt de GeboorteTENS?

Dit apparaatje werkt opeen moderne, lichaamsvriendelijke manier, zonder medicijnen.   
De GeboorteTENS geeft lichte stroomimpulsen die via plakelektroden door de huid naar onderliggende zenuwvezels gestuurd worden. De intensiteit van de impulsen zijn door de zwangere vrouw zelf instelbaar.  De Obi-TENS+ en Elle-TENS 2 bevat een ‘BOOST”-knop en de Mama-TENS my time een ‘Active-Power’-knop; een knop waarmee je stroompulsen op continue zet. Deze gebruik je tijdens een wee.

Een GeboorteTENS is gericht op het stimuleren van de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers: endorfine en enkefaline. Endorfine is de lichaamseigen morfine die als neurotransmitter werkt. (endo = inwendig; fine = morfine)

Endorfine werkt prestatieverhogend en verdovend. De productie van endorfine komt op gang op het moment dat een bevalling begint. Door het inschakelen van de Obi-TENS+  of de Elle-TENS 2 wordt de endofinespiegel maximaal verhoogd.

De GeboorteTENS kopen? Dat kan bij mij! Ook met recht op een vergoeding van de Zorgverzekering.
Huren van een GeboorteTENS is helaas voorlopig niet mogelijk.

En zwangere vrouwen uit Arnhem/Huissen en omgeving kunnen de GeboorteTENS, na het maken van een afspraak, bij mij komen ophalen.

De kosten van een GeboorteTENS worden door een groot aantal Zorgverzekeraars vergoed. Dit gaat NIET ten koste van het eigen risico! Raadpleeg de polisvoorwaarden en/of neem contact op met uw zorgverzekeraar of download via deze link het vergoedingenoverzicht.

Ik, Mothercare4babies, heb een AGB-code Zorgverlener leverancier hulpmiddelen. Bij een groot aantal Zorgverzekeraars kan ik rechtstreeks declareren. Wel heb ik daarom een Zwangerschapsverklaring / Akkoordverklaring van de verloskundige of gynaecoloog nodig.

Lees Algemene Koop en Huur Voorwaarden GeboorteTENS