Epi-no Delphine Plus; Bekkenbodem en Geboortetrainer

De Epi-no Delphine Plus is naast een bekkenbodemtrainer ook een geboortetrainer. Een op kracht, coördinatie èn ontspanning getrainde bekkenbodem staat voor een betere bevalling en een sneller herstel. De Epi-no kan daarbij een welkom hulpmiddel zijn!

Epi-no betekent letterlijk “geen episiotomie” (Episiotomie = knip). De geboortetrainer is een hulpmiddel om je voor te bereiden om natuurlijk te bevallen.

Één van de belangrijkste aspecten van een goede voorbereiding op de bevalling is ervoor te zorgen dat je bekkenbodemspieren in een goede conditie verkeren. Met de Epi-no bekkenbodemtrainer traint je de bekkenbodemspieren vóór de bevalling zowel de kracht als de rekbaarheid. Dit kan voorkomen dat je inscheurt of ingeknipt moet worden. Na de bevalling kun je Epi-no bekkenbodemtrainer gebruiken om de bekkenbodemspieren weer helemaal in conditie te krijgen.

Hoe train je met de Epi-no?

  • Epi-no Delphine Plus: Bekkenbodemoefeningen met als doel ze te versterken; dus beter draagfunctie van de bekkenorganen en meer controle op de sluitspieren, maar ook het bewust leren ontspannen van de bekkenbodem wanneer deze spieren te strak gespannen zijn.
  • Epi-no Delphine Plus: Rekoefeningen; dus het geleidelijk oprekken van de vaginale opening, het perineum en de spieren eromheen ter voorbereiding op de bevalling. Je ziet op de luchtdrukmeter precies wat je doet. Met deze oefeningen verklein je de kans op uitscheuren tijdens de bevalling.
  • Epi-no Delphine Plus: Simulatieoefeningen voor het trainen van de persfase; efficiënt persen.
  • Epi-no Delphine Plus: Ook nà de bevalling kun je Epi-no bekkenbodemtrainer gebruiken om de bekkenbodemspieren weer helemaal in conditie te krijgen.