CUB; de opblaasbare Baarkruk

CUB staat voor “Comfortable Upright Birth”

Zwanger zijn is Topsporten, Bevallen een Topprestatie! Het is jouw bevalling: Welke houding past bij jou? Kies zelf je bevalhouding. Je hoeft namelijk niet persé op je rug te bevallen. Verticaal bevallen kan ook. Misschien is de CUB wel iets voor jou!

Blijf in beweging! Zoek, als het niet persé noodzakelijk is om tijdens je ontsluitingsweeën te moeten liggen, naar houdingen waarin je het beste je weeën kunt opvangen. Dat is in de regel een vooroverhangende houding. Je baby kan, door de zwaartekracht, daardoor meehelpen. Ook blijkt dat tijdens de persfase rechtop zittend of liggend op je zij grote voordelen heeft.

De Verloskundigen, in onze regio, hebben een Baarkruk; de ‘houten WC-bril op pootjes’ of de Birth-Mate.
Deze baarkruk wordt vaak alleen maar tijdens de persfase ingezet.

Huur je bij mij de CUB? Dan heb de de mogelijkheid om er een BevalBal en/of een REBOZO-doek er GRATIS bij te huren!

CUB rechtop zitten

CUB rechtop zitten

CUB partner-support

CUB partner-support

CUB support op bed

CUB support beval- en baarkruk (opblaasbaar)

CUB is een afkorting van “Comfortable Upright Birth”
De CUB is een fijne, comfortabele,  opblaasbare ondersteuning, met een breder steunvlak, speciaal ontworpen om moeders te helpen bij een natuurlijke bevalling.

De CUB bestaat uit 2 gescheiden kamers die ieder in compartimenten verdeeld zijn. Dat maakt de CUB heel stabiel en daarom kunnen er veel verschillende houdingen op worden aangenomen. Zo kan de moeder actief zelf de houding zoeken en uitproberen die op dat moment het prettigste is en dat voelt goed.
Het kan wel maar het is niet nodig om over te stappen op een harde baarstoel of baarkruk want ook de geboorte zelf kan plaats vinden op de CUB.

Een verticale houding vergroot de ruimte in het bekken en daardoor verloopt de bevalling over het algemeen vlotter en veiliger met minder kans op complicaties en ingrijpen. En dat is goed voor moeder en voor de baby.

De CUB kan gedurende de gehele bevalling gebruikt worden om op te zitten, rusten, leunen, knielen en om op te bevallen.
De fases van de bevalling kunnen zo in elkaar overvloeien.
Er is geen speciale apparatuur voor nodig en het kan in iedere omgeving gebruikt worden, thuis, in kraamkliniek, geboortecentrum of ziekenhuis.

Ook tijdens de zwangerschap kan het prettig zijn om de CUB te gebruiken om ontspannen op te zitten of te leunen.

CUB Baarkruk huren in Huissen
De CUB Baarkruk is bij mij (mothercare4babies) te huur!
Min. 3 – max. 6 weken. Zie huurovereenkomst.