Behandeling bij bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap

Rosttherapy

Rosttherapy

Bekkenklachten / bekkenpijn

Ben je zwanger of pas bevallen en heb je (nog steeds) bekkenklachten / bekkenpijn vanaf zwangerschap, bevalling of kraamtijd?
Heb je pijn in rug, bekken(bodem), rond het schaambot, de SI-gewrichten, het heiligbeen, de stuit, de bil met uitstraling in het bovenbeen (achterzijde buiten- of binnenkant)?

Heb je moeite met opstaan, omdraaien of lang in eenzelfde houding blijven?
Heb je moeite met lang lopen en/of zitten, bukken, naar voren bewegen, stilstaan, traplopen, fietsen, autorijden en uit de auto stappen?

Er is iets aan te doen!

Vrouwen met deze klachten reageren goed op Rost Therapy .
Ik ben gecertificeerd Bekkentherapeut methode Cecile Röst.
Drs. Cecile Röst, orthopedisch manueel therapeut en fysiotherapeut, heeft een eenvoudig uit te voeren behandelmethode ontwikkeld met een zeer hoog succespercentage (98% van 430 vrouwen die met de methode in de zwangerschap behandeld waren gaven aan baat te hebben gehad van de behandelingen).

De behandelmethode bestaat uit, op de klachten gerichte, oefeningen om de spierpatronen en gewrichtsbewegingen goed uit te balanceren en een huiswerkprogramma.
Ter ondersteuning van de behandeling heeft Rost Therapy de gratis app ‘Rost moves mamas‘ ontwikkeld voor zwangere en bevallen vrouwen met bekkenklachten. Iedere vrouw met klachten aan rug of bekken kan de houdingen en adviezen van de app gebruiken.

Een paar behandelingen zijn vaak voldoende om de pijn sterk te verminderen en dagelijkse activiteiten weer op een acceptabele manier te kunnen uitvoeren.

Ter ondersteuning van de behandeling bij bekkenpijn kan ik massage-behandelingen geven. Daarnaast kan medisch tapen (Cure Tape) bij bekkenpijn veel verlichting geven. Cure Tape is een elastische tape en wordt gebruikt volgens het Medical Taping Concept. Hiervoor kun je ook bij mij terecht.

Soms heeft een zwangere vrouw een andere oorzaak van de pijnklachten, zoals een afwijking in de rug, een hernia bijvoorbeeld. Er wordt altijd eerst een lichamelijk onderzoek gedaan om andere oorzaken uit te sluiten of op tijd door te verwijzen naar een medisch specialist.

Wil je advies of een behandeling? Neem gerust contact op.

Kijk voor meer informatie over de Rosttherapie naar de video